Главная » 2015 » Октябрь » 8 » Нові стимули роботодавцю у випадку працевлаштування переселенців
8:15 AM
Нові стимули роботодавцю у випадку працевлаштування переселенців

25 вересня 2015 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 08.09.215р. №696 «Про затвердження Порядку здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб».

До заходів сприяння зайнятості належать:

1. Компенсація зареєстрованому безробітному з числа внутрішньо переміщених осіб фактичних транспортних витрат на переїзд до іншої адміністративно-територіальної одиниці місця працевлаштування (одноразово).

2. Компенсація зареєстрованому безробітному з числа внутрішньо переміщених осіб витрат для проходження попереднього медичного та наркологічного огляду відповідно до законодавства (якщо це необхідно для працевлаштування).

3. Компенсація витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів безробітних з числа переселенців.

Порядком передбачено, що роботодавець, який працевлаштовує внутрішньо переміщену особу за направленням центру зайнятості на умовах строкових трудових договорів отримуватиме за неї компенсацію витрат на оплату праці (але не вище середнього рівня заробітної плати, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць) строком до 6 місяців. А при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб з числа категорій громадян, зазначених у ч.1 ст. 14 Закону України «Про зайнятість населення» роботодавець отримуватиме компенсацію понад шість місяців, але не більше дванадцяти календарних місяців (за рішенням регіональних координаційних комітетів сприяння зайнятості).

Також роботодавець зобов’язаний буде забезпечити зайнятість переселенців протягом періоду, удвічі більшого, ніж виплата компенсації. Тобто, якщо держава виплатила компенсацію за 6 місяців, то зайнятість переселенців має бути забезпечена на рік, якщо ж за рік, то відповідно – на 2 роки.

4. Компенсація витрат роботодавця, який працевлаштовує  безробітних переселенців, на перепідготовку та підвищення кваліфікації таких осіб.

Сума компенсації встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на дату здійснення роботодавцем такої оплати.

Фінансування заходів сприяння зайнятості здійснюється в межах коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального захисту інвалідів України (у разі працевлаштування інваліда) після працевлаштування безробітних та в межах строку дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. У разі закінчення строку її дії фінансування зупиняється, а після продовження строку поновлюється.

У разі звільнення особи, за яку виплачувалася компенсація витрат на оплату праці до закінчення визначеного строку збереження гарантій зайнятості або на навчання протягом дванадцяти місяців з дня працевлаштування, згідно з п.1 ст.36 та п.1 ст.40 Кодексу законів про працю України сума перерахованих коштів повертається роботодавцем у повному обсязі до бюджету Фонду (залежно від джерела компенсації).

Компенсація витрат роботодавцю не здійснюється у разі якщо роботодавець:

  • має заборгованість із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та/або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування
  •  визнаний в установленому порядку банкрутом або стосовно них порушено справу про банкрутство.
  • є бюджетною установою.

За більш детальною інформацією про умови та механізм надання компенсації просимо звертатися у відділ взаємодії з роботодавцями Селидівського міського центру зайнятості за адресою:

85400 м.Селидове,

вул.К.Маркса, 41а (3-й поверх), каб.2,

тел. (06237) 7-22-89

Просмотров: 645 | Добавил: Селидово | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: