Главная » 2013 » Ноябрь » 18 » Обдаровані діти міста
3:55 PM
Обдаровані діти міста
                                           
  П’ятнадцятого листопада у музичній школі м.Селидового відбувся авторський концерт юного тринадцятирічного музиканта, композитора - нашої землячки Тетяни Степаненко – учениці Донецької обласної спеціалізованої музичної школи-інтернату для обдарованих дітей. Присутні на концерті – учні і викладачі музичної школи, запрошені – мали можливість прослухати музичні твори у виконанні юного талановитого музиканта. Відкрила вечір директор музичної школи Джумурат В.Б., творчу частину продовжила мати дівчинки - Степаненко Н.О., викладач фортепіано.   
    Свої перші кроки у музиці дівчинка розпочала з 3-х років. У сім років Тетянка  стала ученицею музичної школи м.Селидового, де вона вчиться грі на сопілці і фортепіано, вивчає нотну грамоту, співає у хорі. Ії першими викладачами були – Заргана І.Є., Шевченко Н.Ю., Мозлоєва Н.С., Савчук Л.О. З раннього віку у дівчинці виявився абсолютний слух.
     Першої перемогою Т.Степаненко була участь у Відкритому православному фестивалі «Іскора Божія», у вісім років, у 2008 році(грамота і диплом), у 2009 – у VІІІ Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Золота ліра» у м.Дніпропетровськ(лауреат І ступеню).
      З четвертого класу Тетяна вже починає своє навчання у Донецькій школі для обдарованих дітей.
       На теперішній час  дівчинкою написані різноманітні п’єси і фуги для фортепіано, п’єси для кларнету і фортепіано, пісня на слова І.Плоткіної «Днепру», сюїта «Кіт Тиша». Самим великим твором по формі та складності є концерт Фа-мажор у трьох частинах для сопілки і фортепіано, за який Т.Степаненко стала лауреатом І ступеню Х Всеукраїнського конкурсу юних композиторів-виконавців «Жива музика» у м.Київ.
       Талановита дівчинка – лауреат багатьох міжнародних, Всеукраїнських і регіональних фестивалів - конкурсів, що проходили в м.Донецьк, Запоріжжя, Ялта, Св’ятогірськ, Київ.
       Музична школа м.Селидово отримала у подарунок від юного музиканта збірник її п’єс для фортепіано «Нові музичні сторінки».
Просмотров: 605 | Добавил: Селидово | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: