Главная » 2015 » Июнь » 11 » Проведення антистресових семінарів – тренінгів.
1:49 PM
Проведення антистресових семінарів – тренінгів.

У житті кожної людини відбуваються зміни: вступ до школи та її закінчення, одруження, пошук, зміна роботи, іноді – переїзд до іншого міста чи країни… Деякі з цих змін ми можемо планувати заздалегідь і якось готуватися до них, а деякі звалюються на нас блискавично і потребують перебудови всього звичного способу життя.

У зв’язку з останніми подіями в Україні особливої уваги потребують громадяни, які в зв’язку із проведенням антитерористичної операції вимушені були покинути свою роботу, домівки та переселитися до інших міст країни.

До Селидівського міського центру зайнятості вже звернулися понад 230 переселенців. Звичайно, зазначеній категорії громадян надається повний комплекс адресних соціальних послуг з метою прискорення працевлаштування.

Але переселенці потребують не лише працевлаштування, а, насамперед, психологічної підтримки, адже проблема адаптації до нового оточуючого середовища в умовах стресу  є однією з актуальніших.

З метою надання психологічної допомоги в процесі  адаптації людині до  умов, в яких вона опинилась внаслідок проведення АТО, активізації  її внутрішніх резервів для подолання труднощів та виходу зі стресу в центрі зайнятості запроваджено проведення антистресових семінарів – тренінгів. Не кожен може самотужки виявити та активізувати позитивні стратегії побудови свого майбутнього життя. Тому, під час тренінгу спеціалісти центру зайнятості допомагає переселенцям зняти стрес, відчуття постійної тривоги, адаптуватися до нових умов проживання, проаналізувати свої нагальні потреби, визначити саме першочергові та задовольнити їх.

Участь у таких тренінгах дає можливість швидше пережити психотравму, пов’язану з втратою близьких людей, житла, кола спілкування, роботи, матеріальних цінностей, віри в себе, довіри до інших, надій на майбутнє. Антистресові тренінги – це дієвий спосіб допомогти безробітним переселенцям поступово відродити надію на краще і заново знайти сенс у житті.

Просмотров: 607 | Добавил: Селидово | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: