Главная » 2013 » Декабрь » 2 » Проведення відпочинку і оздоровлення дітей у 2013 році в м.Селидовому.
12:42 PM
Проведення відпочинку і оздоровлення дітей у 2013 році в м.Селидовому.

На виконання ініціатив Президента України щодо проведення оздоровлення дітей в рамках програми «Діти – майбутнє України» 27.11.2013 відбулося засідання виконкому, на якому було розглянуто питання виконання заходів щодо проведення відпочинку і оздоровлення дітей, учнівської молоді у 2013 році в м.Селидовому.

У виступі було відмічено, що на території міста Селидового проживає  5125  дітей віком від 6 до 17 років, з них 1679  дітей  потребують уваги, що складає 32,7 % від загальної кількості, а саме:

- дитина загиблого шахтаря - 11

- діти-сироти та діти без батьківського піклування - 59

- діти-інваліди - 75

- діти з багатодітних та малозабезпечених сімей - 354

- діти постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи - 17

- діти, які перебувають на диспансерному обліку - 895

- обдаровані та талановиті діти - 268

Для виконання плану заходів щодо підготовки та проведення відпочинку і оздоровлення дітей та  учнівської  молоді у 2013 році були задіяні  можливості місцевого, обласного та державного бюджетів: Селидівської міської ради виділено 120 тис.грн., кошти обласного бюджету склали 89,4 тис.грн., з державного бюджету отримано 28 путівок: 17 МДЦ «Артек»АР Крим  та  11 путівок УДЦ «Молода гвардія» м.Одеса.

           Завдяки зусиллям, яке прикладає ДП «Селидіввугілля» ВП «Курахівська» на протязі багатьох років забезпечена стабільна робота дитячого оздоровчого центру «Березка», в якому у літній період отримали послуги з оздоровлення 423 дитини.

            Заміським закладом, який не тільки влітку, а й протягом року забезпечує перебування дітей дошкільного навчального закладу та загальноосвітніх  шкіл, їх соціальну реабілітацію, є оздоровчий заклад «Смарагдове місто»  м. Святогірськ, до якого путівки надаються за рахунок коштів обласного бюджету від Департаменту  освіти і  науки Донецької облдержадміністрації. Протягом 2013 року в даний заклад були направлені 17 дошкільнят та 9 дітей шкільного віку  з числа дітей, які потребують особливої уваги та підтримки .

        У поточному році КЗ «Селидівський центр первинної медико-санітарної допомоги» санаторно-курортним оздоровленням  охоплено  130  дітей   віком  до 17 років, з них  31 дитина з обмеженими  можливостями.

        Все більшу активність набуває організація літнього відпочинку дітей у межах населеного пункту проживання. У літній період  відділом освіти міської ради на базі 5-ти загальноосвітніх шкіл організовано роботу таборів з денним перебуванням, в яких було оздоровлено 300 дітей. Після завершення роботи цих таборів естафету забезпечення змістовного дозвілля дітей приймали ігрові майданчики на базі трьох позашкільних закладів, підпорядкованих  відділу освіти міської ради: Центр творчості дітей та юнацтва м. Селидового, Будинок творчості та юнацтва м. Українська, Палац дитячої та юнацької творчості м. Гірника.

          У рамках нових ініціатив Президента України Віктора Януковича та Плану заходів  Року дитячої творчості  особлива увага у таборах з денним перебуванням та позашкільних закладах приділялась організації виховної роботи з дітьми, їх творчій реалізації.

            Всі проведені заходи з літнього відпочинку і оздоровлення дітей, учнівської молоді у 2013 році в м.Селидовому були направлені на їх змістовне дозвілля, формування здорового способу життя дитини, укріплення фізичного і духовного стану дитини.

           Міська влада і далі буде сприяти повноцінному оздоровленню дітей та учнівської молоді.

Просмотров: 649 | Добавил: Селидово | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: