Главная » 2014 » Февраль » 6 » Всеукраїнський день боротьби проти раку.
2:34 PM
Всеукраїнський день боротьби проти раку.

З метою реалізації ініціатив Президента України Януковича В.Ф. щодо забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення держави, розвитку інфраструктури закладів охорони здоров’я,  зокрема у напрямку профілактики та лікування онкологічних захворювань у  Селидівському центрі медико-санітарної допомоги  04.02.2014 року була проведена оперативна нарада у головного лікаря з медичними працівниками за участю заступника міського голови Масленнікова Г.І. з питань доступності медичної допомоги та медичного обслуговування хворих на онкологію мешканців міста Селидове та стану профілактики онкологічних захворювань у сімейних амбулаторіях Центру.

Сьогодні рання діагностика, сучасні методи лікування дозволяють подовжити життя хворому на рак, за умови своєчасності звернення до лікаря, досягти його повного одужання. Загальновідомо, що до 40 % усіх випадків захворювань на рак, можна запобігти. Здоровя людини, її онкологічне майбутнє , залежить від неї та образу її життя .

Профілактика раку повинна бути направлена на мінімізацію впливу факторів ризику онкологічних захворювань, проведення  інформаціонно- освітніх заходів та роз’яснювальної роботи з населенням з метою підвищення рівня знань, формування мотивації змін до власного здоров’я , набуття навичок, необхідних для його підтримання.

В Україні щорічно 160 тис. осіб хворіє на онкозахворювання,щорічно від раку помирає  близько  90 тис. осіб, з них 35 % - це люди працездатного віку. На злоякісні новоутворення хворіє кожний 4-й чоловік і кожна 6-та жінка. Тому з огляду на це запобігання захворювань на онкопаталогію та її своєчасне виявлення є одним із важливих напрямків у роботі медичних працівників на первинному рівні надання медичної допомоги.

   

Просмотров: 652 | Добавил: Селидово | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: