Главная » 2014 » Март » 12 » 200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.
4:56 PM
200-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка.

У бібліотеках Селидівської міської централізованої бібліотечної системи проводяться заходи по вшануванню пам’яті Великого поета. Бібліотекарі намагаються підібрати найцікавішу, невідому до цього часу,  інформацію. Було складено методичні та бібліографічні посібники на допомогу проведенню масових заходів: інформаційний дайджест «У кожного свій шлях до вшанування пам’яті Тараса Шевченка» до загальносистемного Дня  інформації «Світоч української культури», рекомендаційний огляд статей з періодичних  видань «Нащадки Т.Шевченка в Донбасі», фактографічна довідка «Історія Національної премії імені Тараса Шевченка»; розроблено  сценарії та проведено  різноманітні заходи: літературно-музична композиція «Шевченкова пісня»,  бесіди: «Кохання в житті Кобзаря»,    «Тарас Шевченко: любов та живопис», «Шевченкова тема в творчості Віктора Реви - селидівського композитора, поета», «Тарас  Шевченко – духовна реалізація національного пророцтва», поетична вітальня  «Не змовкне твій голос між нашим народом», літературна вітальня «Кохання в житті Тараса Шевченка»,  літературно-мистецький урок «Кобзо, ти наша відрада єдина».

       У бібліотеках оформлені книжкові виставки: «Геній української поезії», «Великий син українського народу», тематичні полиці «Наша воля розквітла в Кобзаревім слові»  тощо.

      У конкурсах малюнків за творами Т. Шевченка та читців, які проводяться у дитячих бібліотеках, охоче беруть участь юні читачі.

  Заходи  проводяться з використанням мультимедійних засобів.  Демонструються  репродукції картин  Т. Шевченка, ілюстрації до творів Тараса

    Бібліотечні заходи проводилися разом з навчальними закладами міста.   

 

    

   

   

Просмотров: 621 | Добавил: Селидово | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: