Главная » 2013 » Декабрь » 17 » На виконання завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення.
12:25 PM
На виконання завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення.

На виконання завдання Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць, одне з найважливіших питань, що вирішують майбутні випускники з

Загальноосвітніх шкіл, - яку обрати професію (спеціальність) після закінчення школи. Селидівський міський центр зайнятості активно працює в напрямку орієнтації учнівської молоді на свідомий вибір професії. Серед різноманітних форм надання профорієнтаційних послуг традиційним стало проведення  Днів центру зайнятості для учнів ЗОШ.

            12 грудня 2013 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 м. Селидове відбувся в рамках тижня «Реалізації в регіоні завдань Президента України щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення новим робочих місць, завдання і перспективи на 2014р.»  День центру зайнятості для учнівської молоді, вчителів та батьків.

Основна мета проведення цього заходу  - надання допомоги випускникам шкіл у вирішенні питання вибору майбутньої професії.

Безумно, сім'я разом із школою створює найважливіший комплекс умов, який визначає ефективність всього процесу формування свідомого професійного вибору у підлітків. Для багатьох випускників молоді поради батьків у професійному самовизначенні грають важливу роль. Цей факт говорить про актуальність здійснення профорієнтаційної роботи серед батьків учнів. Саме їх обізнаність у світі професій, потребах ринку праці в тих чи інших професіях, вимогах професії до працівника може вплинути на ґрунтовний та вірний вибір молодою людиною тієї професії, яка в майбутньому гарантує працевлаштування. А саме це питання є одним з головних для молоді. 

Тому учасниками заходу стали не тільки учні 9 класу, а й батьки, педагоги.  В ході заходу у батьків та педагогів виникло багато запитань щодо актуальності на ринку праці тих чи інших професій. На них відповіла спеціаліст Селидівського МЦЗ Євсюкова С.С.

 Доцільною є інформація, що містять  рубрики Профорієнтаційного терміналу. Так, за допомогою рубрики «Абетка професій» учні вдосконалювали уявлення про вимоги, що висувають певні професії до робітника. А у розділі «Де навчатись» випускники знайшли інформацію про навчальні заклади Донецької області.

            Учасники заходу  відзначили, що надана інформація дуже важлива для свідомого вибору професії майбутніми випускниками. 

                                      

Просмотров: 594 | Добавил: Селидово | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: